keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Kesämatkailua ja näyttelyitä

Kesä onkin kalenterin mukaan jo pitkällä, vaikka säiden puolesta tuntuu, ettei se ole vielä alkanutkaan. :) Meillä kuitenkin lomakausi alkoi jo kesäkuun viimeisellä viikolla, kun suuntasimme koko perheen voimin Ahvenanmaalle. Täytyy myöntää, että itselläni oli useampi ennakkoluulo tämän reissun osalta: Ensinnäkin Ahvenanmaahan on tunnettu punkeistaan ja niihin liittyvistä sairauksista. Toiseksi mietitytti miten ihmeessä saadaan neljä ihmistä, kaksi koiraa ja kaikki tavarat ängettyä yhteen henkilöautoon ja kolmanneksi millainen show tämän karavaanin kanssa reissaaminen olisi. Näin jälkeenpäin voin kuitenkin todeta, että omat ennakkoluulot olivat turhia - yhtään punkkia ei nähty (tästä voi ehkä kiittää koirille laitettuja punkinestoaineita), oma auto osoittautui varsinaiseksi tila-ihmeeksi (varsinkin kun siihen oli lisätty suksiboksi tavaroille, kiitos tuttaville boksin lainaamisesta!) ja loppujen lopuksi olikin yllättävän helppoa reissata kahden pienen lapsen ja kahden koiran kanssa.

Matkaan lähdettiin aamutuimaan, sillä laiva lähti Turusta kohti Maarianhaminaa jo kello kahdeksan paikkeilla. Meidän molemmat koirat ovat matkustaneet laivalla aiemmin, mutta silti siirtyminen autokannesta hyttiin on minusta varsinainen luonnetesti, kun autokansi on outo paikka ja lisäksi laivat tuppaavat olemaan täpötäynnä näin kesäisin. Nätisti kuitenkin molemmat lähtivät puikkelehtimaan autojen välistä ja onneksi tykkäävät ihmisistä, sillä matkalla hyttiin oli tungosta ja kaikki ihmisethän haluavat noissa tilanteissa tervehtiä koiria. Hytissä nukkuivat sitten ihan rauhallisesti, vaikka viereisistä hyteistä ja käytävästä kuului paljon ääniä.

Ahvenanmaan oleskelua varten olimme varanneet mökin Eckeröllä, ja siellä olikin tosi kaunista luontoa ja kivat lenkkeilypaikat. Ja kun turistikausi ei ollut vielä ihan kuumimmillaan, niin oli mukavan rauhallistakin. Muutaman päivän loma hurahti todella nopeasti, mutta jäipä jotain katsottavaa sitten kun lähtee joskus toiste Ahvenanmaalle. Alla vielä kuva todella hienosta Degersandin rannasta.

Tesla ja Walla Degersandin rannalla

Reissaamisen lisäksi olen kiertänyt näyttelyitä koirien kanssa - peräti kolme kappaletta, mikä on minulle jo aika paljon. :) Heinäkuun alussa kävimme Riihimäen kansainvälisessä näyttelyssä, viikko sen jälkeen Raaseporin kaikkien rotujen näyttelyssä ja heinäkuun loppupuolella Porvoon ryhmänäyttelyssä. Walla on ollut kaikissa näyttelyissä juuri niin ihana esitettävä kuin voi olla - tekee juuri mitä käsketään ja liikkuu aivan fantastisesti! Kaikissa kolmessa näyttelyssä pikku-W onkin saanut laatuarvostelun Erinomainen ja sen lisäksi napannut pari SA:ta, pari sijaa PN-kilpailuissa ja pari ROP-vet palkintoa. Ja useampi tuomari on ihmetellyt miten se voi olla 8 vuotta, kun olemus ja liike kielii paljon nuoremmasta koirasta. :)

Teslan osalta maltti ei oikein riitä näyttelytouhuihin. Seisominen vielä menee ja ihmisten käsiteltävänä T on mielellään, mutta liikkuminen ravissa ei tahdo onnistua, varsinkin jos on muita koiria kehässä. Toki täytyy myöntää, että tässä on peiliin katsomisen paikka - näyttelyesiintymistä pitäisi treenata T:n kanssa enemmän. Sähläämisestä huolimatta Tesla keräsi jokaisesta kolmesta näyttelystä laatuarvostelun Erinomainen ja Porvoosta tuli vielä SA, sijoitus PN-kisassa ja varasertifikaatti. Pitäisi kai ottaa itseään niskasta kiinni, ja treenata vähän enemmän seuraavaa näyttelykautta varten. Porvoon näyttelyssä oli mukana myös Wallan poika Juno, joka niinikään sai laatuarvostelun Erinomainen.

Tesla heinäkuussa 2017

Juno (Wallxera's Abras Boss) heinäkuussa 2017

Juno (Wallxera's Abras Boss) heinäkuussa 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti