maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kesälomalla


Kesäloma on koittanut sekä koirille että emännälle. :) Loppukevään treenit menivät ihan hyvin, eikä Wallan ontumisesta ole onneksi ollut mitään havaintoja. Tosin loppukevään agilitytreeneissä mentiin medi-hyppykorkeuksilla varmuuden vuoksi.

Alkukesästä omassa koiraseurassamme on yleensä ollut tarjolla joitakin extrakursseja tms. normitreenien lisäksi ja niin myös tänä vuonna – niinpä kävin Wallan kanssa rallytokokurssin ja Teslan kanssa näyttelyesiintymiskurssin. Täytyy myöntää, että itse hurahdin jotenkin tuohon rallytokoon: siinä kun on elementtejä sekä tokosta että agilitystä, niin se sopii tosi hyvin tällaiselle molempien lajien harrastajalle. Lisäksi siinä pystyy hyödyntämään joitakin niistä lukuisista tempuista, joita olen Wallalle pentuna opettanut. Onhan siinä toki haasteitakin, mm. kylttien ymmärtäminen ja hihnan kanssa pelaaminen on minulle hankalaa.

Teslan kanssa tuli siis harjoiteltua näyttelyesiintymistä, vaikka täytyy todeta, että vielä vaatisi jonkun verran työtä ennen kuin kannattaa näyttelyihin osallistua.Tesla osaa hyvin seisomisen ja sille sopii vallan mainiosti että vieras ihminen käsittelee sitä, mutta ravilla pysyminen on haasteellista – Tesla liikkuu aina mieluiten täysillä. :) Toki tässäkin asiassa on peiliin katsomisen paikka: koska minua kiinnostaa enemmän muut lajit, niin näyttelyharjoittelut tuppaavat jäämään aika vähälle. Kävimme kuitenkin turistailemassa oikeassa näyttelyssäkin, ja ihan hyvin T tuntui viihtyvän siinäkin ympäristössä.

Walla ja uusi tuttavuus: veljeni shetlanninlammaskoiranpentu
Gamma (Golden Rose Northern Pearl)

Wallan muista pennuista harrastuskentillä ovat esiintyneet Juno (Wallxera’s Abras Boss) ja Windy (Wallxera’s A Bit Above). Juno on käynyt epävirallisissa agilitykisoissa, Windy puolestaan virallisissa agilitykisoissa. Windyn meno on ollut huikeaa: se aloitti kisaamisen toukokuun alussa ja toukokuun loppupuolella tuli jo kolmas nolla ja siirto 2-luokkaan! Hatunnosto ja onnittelut Lindalle & Windylle!

Ebba (Wallxera’s April Whiff) on puolestaan käynyt virallisissa terveystutkimuksissa. Kyynärät olivat ok (0/0), mutta lonkista tuli C/B lausunto. Ilmeisesti toisen lonkan C-arvio johtuu matalasta lonkkamaljasta, mutta täytyy vielä varmistaa asia Kennelliitosta. Kuvaavan ell mielestä lonkat olivat ok. Ebballe tehtiin samalla epävirallinen silmätutkimus, jossa ei löytynyt mitään huomautettavaa.

Lopuksi vielä kesäinen näyttelykuva Junosta, kuva on otettu Raaseporin näyttelyssä, jossa Junolle laatuarvostelu erinomainen ja luokkavoitto.

Juno (Wallxera's Abras Boss)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti