torstai 31. toukokuuta 2018

Kiireinen kevät

Kevät on mennyt vauhdikkaasti, ja koiratoimintaa on ollut paljon, joten yritänpä tiivistää tähän kevään tapahtumat. Vähän ennen pääsiäistä Walla steriloitiin, oikeastaan ainoa syy tähän oli oma pelko siitä, että sille voisi tulla kohtutulehdus - juoksut sillä ovat aina olleet säännölliset eikä niissä ole ollut mitään erikoista. Toimenpide tehtiin tähystyksellä, se meni juuri niin kuin pitikin ja toipuminen on myös edennyt suunnitelmien mukaan. Pari viikkoa mentiin rauhallisemmin, sen jälkeen olemme vähitelleen palanneet normaaliin treenirytmiin.

Ennen sterilointia Walla ehti kuitenkin käydä maaliskuussa vielä yhdet agilitykisat. Kolmesta startista ei jäänyt jälkipolville mitään kerrottavaa, mutta hauskaa oli, että Wallan poika Panda aloitti oman agilitykisauransa samoissa kisoissa.

Panda (Wallxera's Athletic One) ja Walla maalikuussa 2018

Huhtikuussa Wallan kanssa siis edettiin hitaammin eikä käyty kisaamassa, mutta toukokuussa olemme taas aktivoituneet myös kisaamisen suhteen - nyt lajina tosin rallytoko. Hiukan extempore päätöksellä ja hyvin pienellä treenimäärällä ilmoitin sen kisoihin ja sen jälkeen olikin vähän jännää saada treenattua avo-luokan kyltit kuntoon. Ihan asiallisesti pikku-W kuitenkin suoritti kisoissa avo-luokan radan: pisteitä tuli 81, joten loppujen lopuksi ihan kelpo suoritus (maximimäärä 100, hyväksyttyyn tulokseen vaaditaan 70 pistettä). Hiukan vain jäi itseäni harmittamaan 10 virhepisteen ohjausvirhe, kun itse otin juoksuaskeleita väärässä kohdassa.

Myös Teslan elämässä kevät on ollut agility- ja rallytokopainotteinen. Agilityssä ollaan käyty viikkotreeneissä, ja rallytokoa ollaan treenattu itseksemme omalla pihalla. Wallan ollessa tauolla huhtikuussa Tesla kävi kahdessa möllirallytokokisoissa, missä tuloksina alokasluokasta kolme oikein mukavaa tulosta (94, 91 ja 87 pistettä). Niinpä rohkenin viedä sen toukokuussa ihan virallisiin kisoihin ja Tepa korkkasikin rallytokouransa mahdollisimman näyttävästi: 97 pistettä ja luokkavoitto! Täytyy sanoa, että olen itse todella tyytyväinen pikkukoiran menoon - silloin kun Tesla keskittyy tekemiseen se tekee ihan huikean hienosti rataa!

Wallan ja Windyn pennut ovat niinikään olleet monessa mukana ja ihan kiitettävästi on taas kertynyt minulle kuulumisia. Tässä muutama poiminta kevään aktiviteeteista: Panda aloitti siis virallisen agilitykisauransa maaliskuussa. Kolmen startin debyyttikisoissa tulikin heti yksi nollatulos. Juno puolestaan kävi maaliskuussa pyörähtämässä Imatran näyttelyssä tuloksena laatuarvostelu Erittäin Hyvä. Windyn pennuista Robin on myös käynyt ensimmäisessä näyttelyssään ollen ROP-pentu. Näiden virallisten esiintymisten lisäksi kaikki kasvattini ovat olleet aktiivisesti menossa mukana, niin treeneissä kuin muutenkin arkielämässä.

Robin (Wallxera's Bestman) huhtikuussa 2018
(kuva: Sirpa Laine)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti