lauantai 2. joulukuuta 2017

Pentuprojekti on päättynyt

Niinhän siinä kävi, että kaksi kuukautta hurahti erittäin nopeasti. Paljon oli tekemistä, paljon oli vieraita (kiitos kaikille vierailijoille, olipa kiva nähdä) ja paljon oli hienoja hetkiä pentujen kanssa. Tätä kirjoittaessa pennut ovat jo muuttaneet uusiin koteihinsa ja meillä elämä on siirtynyt tavalliseen rytmiin.

Yhden pennun osalta tarina päättyi kuitenkin erittäin traagisesti. Eläinlääkärin tarkastuksessa kävi ilmi, että Nellillä oli sivuääni sydämessä ja tarkemmassa ultraäänitutkimuksessa todettiin sydämessä rakenteellisia muutoksia. Koska elinikä- ja elämänlaatuennusteet olivat huonot, päädyttiin Nellin kohdalla lopetukseen. Nelliä tutkineen kardiologin mukaan kyseessä oli sikiöajan kehityshäiriö, joka ei ole perinnöllinen. Lisäksi tämä on sellainen sydänongelma, joka yleensä rupeaa oireilemaan vasta noin 2-3 kk:n iässä ja näinhän oli asian laita tässäkin tapauksessa - Nelli ei ollut mitenkään vaisu tai pienikokoinen, päinvastoin yksi suurimmista pennuista. Asia tuli siis salamana kirkkaalta taivaalta ja vieläkin surettaa sekä Nellin kohtalo että se tosiasia, että tämän myötä mukavat ihmiset jäivät nyt vaille pentua. Jos tämä tapaus jotain opetti niin sen, kuinka tärkeää on että pennuille tehdään eläinlääkärintarkastus. Ilman sitä olisin myynyt Nellin terveenä ja ongelmat olisivat putkahtaneet esiin myöhemmin.

"Nelli", Wallxera's Bit Of Wind 2.10.2017-20.11.2017

Mutta siitä olen erittäin iloinen, että maailmalle lähti 6 ihanaa pentua mukavien ihmisten seurassa! Näiden pentujen kuulumisia voi seurata jatkossa tässä blogissa, ihan kuten Wallan pentujen kuulumisia. Iso kiitos kaikille, jotka olivat tavalla tai toisella mukana tässä pentuprojektissa, joko paikan päällä auttamassa tai puhelimitse/meilitse henkisenä tukena. Erityiskiitokset myös Windyn perheelle, joka oli aktiivisesti mukana pentuprojektissa alusta loppuun! 

"Rytmi" (ent. Leo) Wallxera's Bacard

takana "Robin", Wallxera's Bestman ja
edessä selällään "Aasa" (ent. Enni) Wallxera's Blizzard Queen

"Nova" (ent. Viiru) Wallxera's Butterfly Flip

"Vaikku" (ent. Zeebra) Wallxera's Burning Flame

"Stella", Wallxera's Bonfire Heart



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti