torstai 10. elokuuta 2017

Pentusuunnitelmia

Neljä vuotta on vierähtänyt Wallan pentuprojektin jälkeen, mutta nyt on uusi pentuprojekti kiikarissa! Wallan tytär Windy (WALLXERA'S ABITABOVE) on astutettu noin viikko sitten, joten mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, pentujen pitäisi syntyä syys/lokakuun vaihteessa. Pentueen isänä on hurmaava Riimi (LIONHEART DREAMORE), josta kuva alla:

Riimi (Lionheart Dreamore) agilityn SM-kisoissa 2017
(kuva Rita Larjava)
Riimi on 5-vuotias Saksassa syntynyt uros, joka on Sannan (kennel Dreamoor) ja Maijan yhteisomistuksessa. Riimin ja Maijan harrastuksiin kuuluu tällä hetkellä lähinnä agility, jossa Riimi kisaa 3-luokassa ja on saavuttanut agilityvalion arvon. Aikaisemmin Riimi ja Maija ovat harrastaneet myös pk-puolta ja suorittaneet BH-kokeen, mutta tämä harrastus on jäänyt hiukan taka-alalle, kun Maijan elämään ilmestyi kaksijalkainen perheenlisäys. Näyttelyissä Riimi on esitetty muutaman kerran, parhaana tuloksena varasertifikaatti.

Riimi on perusterve, lonkat ovat B/A, kyynärät 0/0 ja silmätarkastuksessa ei ole löytynyt mitään huomioitavaa. Riimille on tehty myös gonioskopiatutkimus, jossa todettu, ettei silmissä ole mitään normaalista poikkeavaa. Riimin selkä on kuvattu epävirallisesti terveeksi ja lisäksi sillä on aikanaan tutkittu polvet terveeksi (0/0), tämä lausunto on kuitenkin vanhentunut. Riimi on geneettisesti CEA, TNS ja CL vapaa sukunsa perusteella. Jälkeläisiä Riimillä on aikaisemmin kahden pentueen verran.

Windy on sijoitusnarttuni ja siitä löytyy tarinoita tässä blogissa vuosien varrelta, mutta lyhyesti voisin todeta, että Windykin harrastaa emäntänsä Lindan kanssa agilityä ja kilpailee 3-luokassa. Lisäksi Wimppa tokoilee, muttei ole vielä startannut virallisissa kokeissa. Windy on myös esitetty näyttelyissä, eniten Baltian maissa, mutta Suomessakin muutaman kerran parhaana tuloksena laatuarvostelu Erinomainen ja SA.

Windyllä lonkat ovat A/A, kyynärät 0/0 ja tavallisessa silmätarkastuksessa kaikki ok. Windylle on lisäksi tehty virallinen selkätutkimus, virallinen sydäntutkimus, gonioskopia ja virallinen polvitutkimus. Näissä tutkimuksissa todettiin lievä muutos selkärangan lanne-ristinikamassa (LTV1) ja silmissä lievä fibrae latae -muutos, muutoin kaikki oli täysin normaalia: selän arvio LTV1, VA0 ja SP0, sydäntutkimuksessa ei sivuääniä, gonioskopiassa lievä fibrae latae ja polvitutkimus 0/0. Windyn olat on lisäksi kuvattu epävirallisesti Windyn ollessa n. 9 kuukautta ja olkanivelet olivat täysin terveet. Windy on sukunsa perusteella CEA, TNS ja CL vapaa.

Alla vielä pari kuvaa Windystä. Jos olet kiinnostunut Riimin ja Windyn pennuista, ota yhteyttä! S-postiosoitteeni on sofia.haggman@gmail.com ja puh. 040-539 6365. Kerron mielelläni enemmän tästä yhdistelmästä!

Windy (Wallxera's A Bit Above) toukokuussa 2017

Windy (Wallxera's A Bit Above) toukokuussa 2017




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti